Sınırda topların namluları Suriye'ye çevrili

Suriye'nin sınırı aşan topları, TSK'ya ait sınır birliklerindeki topları teyakkuza geçirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 17:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Namlunun ucunu Suriye'ye çeviren toplar, olası sınır ihlalinde anında karşılık veriyor.

Sınır birliklerine sınır ihlaline karşılık toplar yerleştirildi. Sınırda konuşlanan fırtına tipi obüsler, şu ana kadar çok sayıda atış yaptı. Sınırda hareketliliğin artması üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel sınır birliklerini denetime çıktı.

Hatay'daki birlikleri ziyaretle güne başlayan Özel'in programı sır gibi gizli tutuluyor. Hatay'daki incelemelerini tamamlayan Özel, Şanlıurfa'ya geldi. Özel'in, Şanlıurfa'da Mürşitpınar ve Kobani bölgesinde incelemelerde bulunması, ardından topun düştüğü ve 5 kişinin hayatını kaybettiği Akçakale'ye gelmesi bekleniyor. Özel, burada Suriye'ye karşılık veren fırtına tipi obüsleri yerinde inceleyecek. Bu arada obüsler ise ilk defa bugün gazeteciler tarafından görüntülendi.

Akçakale girişinde bulunan 2'nci Hudut Tabur'una bağlı 5'nci Bölük Komutanlığı'nda mevzilenen toplar yaklaşık 300 metre uzaklıktan bir evin damından görüntülendi. İlk misillemenin ardından iki gün bölgeye herhangi bir top atışı olmadı. Üçüncü günde Suriye topraklarından ateşlenen havan mermisinin yine Akçakale'yi vurması üzerine mevzide hazır bekleyen toplar anında karşılık verdi. Karşılık üzerine sınır yine sessizliğe büründü.

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in gelişi öncesi ilçede güvenlik önlemleri artırıldı. İlçe giriş çıkışını kapatan polis, gelen araçları didik didik arıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber